HISTORIE

In 1937 is het bedrijf door de opa van de huidige eigenaar gestart onder de naam “F.W.M. Togni” in de Prins Hendrikstraat. Het telefoonnummer was 637.....
Het was niet alleen een aannemersbedrijf, maar ook een meubelbedrijf. Er werd veel aan burgerlijke- en utiliteitsbouw gedaan (particulieren maar ook scholen, kerken, etc.).

In de oorlogsjaren werd opa tewerkgesteld in Duitsland. Door de slechte levensomstandigheden aldaar, kwam hij terug met reuma en kon daardoor zijn beroep niet meer goed uitvoeren. Zijn twee zoons (Frans en Jacques, respectievelijk de oom en de vader van de huidige eigenaar) gingen eind 50tiger jaren - noodgedwongen - de zaak voor hem runnen.
Opa ging voor Architect Van Vliet werken en later voor Architect A. Kropholler (bekende ontwerper van kerken en raadhuizen, o.a. Leidschendam, Noordwijkerhout en Wateringen. Klik hier voor meer info).

In 1970 werd het bedrijf officieel overgenomen door Frans en Jacques. De naam veranderde in “Aannemersbedrijf Gebr.Togni”, men richtte zich ook op woningrenovatie en werkte voor de Genie. Veel nog bestaande kazernes zijn door hun ge- en verbouwd.

Jacques ging op een gegeven moment alleen door en het bedrijf ging “Aannemersbedrijf J.J.A. Togni” heten. Jacques heeft zich altijd enorm ingezet op het gebied van de opleiding van aankomende vaklieden. Zo heeft hij zich ruim 35 jaren ingezet voor Haagbouw, de Stichting Vakopleiding Bouwbedrijf en is lange tijd examinator geweest voor aankomende nieuwe aannemers. Thans is Jacques Togni voorzitter van de “Aannemerskring Haaglanden”.

In 1999 werd het bedrijf overgenomen door de huidige eigenaar, zoon Mario Togni.
Mario Togni heeft ook een gedegen opleiding genoten. Met een origineel aannemersdiploma op zak kan hij de traditie van het aannemersbedrijf voortzetten en natuurlijk bogen op een uitgebreide leerschool!


 Aannemersbedrijf J.J.A. Togni B.V.

telefoon: 070 - 327 69 54

email:
J.J.A. Togni B.V.


 
Ontwerp & uitvoering: Wezelweb B.V.